Maak jij je ook zorgen over de CO2 uitstoot van je vliegreis en de mogelijke gevolgen die dit op termijn heeft voor onze samenleving?

De reductie van de algemene CO2 uitstoot zal vooral moeten komen uit het verduurzamen van de industrie en het verkeer, hier kan in de nabije toekomst veel winst worden behaald door het gebruik van elektriciteit die duurzaam opgewekt is. Voor de aandrijving van vliegtuigen is dit voorlopig echter alleen mogelijk voor kleine vliegtuigen met een beperkte actieradius.

Voor reguliere passagiers- en vrachtvliegtuigen zijn er momenteel helaas weinig alternatieve brandstoffen. Ook is het vliegverkeer nauwelijks meer weg te denken zeker met de prognoses die een almaar stijgende lijn laten zien. Daarnaast laat een mondiale aanpak mbt bijvoorbeeld een vliegbelasting waarmee grote investeringen gedaan kunnen worden op zich wachten.

Dit betekent echter niet dat er helemaal niets gedaan kan worden want er zijn tegenwoordig veel organisaties die zich op een breed vlak inzetten voor een schonere en duurzamere wereld, variërend van de aanplant van bomen tot de investering die CO2 reductie mogelijk maakt op vlakken waar dat relatief makkelijk te behalen is.

Kijk bv eens op de onderstaande links en kijk welke initiatief het meest aanspreekt:

https://www.atmosfair.de/en/

https://greenseat.nl/

https://www.treesforall.nl/uw-bijdrage/co2-compenseren/

https://www.hivos.nl/ga-klimaatverandering-te-lijf-compenseer-je-co2-uitstoot/

Via Google zijn nog veel meer initiatieven te vinden incl reviews etc.

Wil je meer weten of je verdiepen in de uitdagingen die komen kijken bij dit steeds belangrijkere onderwerp, klik dan eens een van de onderstaande links:

https://nos.nl/op3/artikel/2194560-meer-mensen-vliegen-co2-neutraal-maar-heeft-dat-zin.html

https://www.milieucentraal.nl/klimaat-en-aarde/klimaatverandering/klimaatcompensatie/

Mocht je feedback of suggesties hebben laat het ons weten op [email protected]