Informatie m.b.t. het coronavirus

Het boeken van tickets is door de onzekerheid rondom corona niet zonder risico. Door de steeds veranderende regels en eisen bestaat er altijd een kans dat er niet gereisd kan worden en de waarde van het ticket verloren gaat of dat er extra kosten gemaakt moeten worden. Als er niet gereisd kan worden en de vlucht wel wordt uitgevoerd, gelden de voorwaarden van het ticket die terug te vinden zijn op de boekingsbevestiging. Een negatief reisadvies, veranderende kleurcodes, reisrestricties of een positieve uitslag van een covid test zijn geen geldige redenen om kosteloos te annuleren of te wijzigen.

De meeste annuleringsverzekeringen dekken tegenwoordig de annuleringskosten van het ticket als er niet gereisd kan worden door een positieve covid test vanaf 7 dagen voor vertrek uit Nederland. Deze verzekering dekt echter niet de kosten die voortvloeien uit het niet kunnen maken van de reis of van de terugvlucht, deze kosten zijn onder bepaalde voorwaarden meeverzekerd in een reisverzekering, ga deze voor vertrek na bij de verzekeringsmaatschappij. Is er nog geen (doorlopende) verzekering afgesloten dan raden we aan deze alsnog af te sluiten.

Indien het ticket wijzigbaar is (zie boekingsbevestiging) dan kan de wijziging in veel gevallen via “manage my booking” (zie link in e-ticket) direct bij de maatschappij worden gedaan, mocht dit niet lukken dan kunnen we de wijziging tijdens kantooruren (ma – vr 9 – 18u) direct verwerken.

Het is van groot belang dat de wijziging voor vertrek van de vlucht wordt doorgegeven aangezien het ticket anders vervalt.

Het wijzigen van tickets kan voor de kosten die op de boekingsbevestiging staan aangegeven + een evt. verschil in tarief (afhankelijk van de plaatsbeschikbaarheid op de gewenste vlucht). Let op: niet alle tickets zijn wijzigbaar, in dat geval moet er een nieuw ticket worden gekocht.

Mochten er nog vragen zijn over dit onderwerp dan horen we het graag.