Omboekingsbeleid Air Europa

Het omboekingsbeleid van Air Europa is momenteel als volgt: 

Vluchten die door Air Europa (gedeeltelijk) zijn geannuleerd kunnen worden omgezet naar een latere datum. Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

  • Zowel datum als route mag worden gewijzigd.
  • De nieuwe heen- en terugreis moet uiterlijk  30 april 2022 hebben plaatsgevonden.
  • Er mogen andere personen op de tickets vliegen, de tickets zijn niet persoonsgebonden.
  • Een eventueel verschil in tarief wordt doorberekend (oa afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid) en kan pas worden bepaald op het moment dat we de nieuwe vluchten kunnen inboeken. Als de nieuwe vluchten goedkoper zijn volgt er een voucher twv de restwaarde.
  • Het bedrag dat aan de nieuwe reis kan worden besteed is  25 – 75 euro pp lager dan hetgeen aan ons betaald is, onze afhandelingsfee’s kunnen we helaas niet teruggeven aangezien wij de continuïteit van onze dienstverlening anders niet kunnen garanderen.
  • We kunnen ongeveer 11 maanden vooruit boeken dus reizen in de zomer van 2021 kunnen we vanaf september 2020 inboeken.

 

  • Let op: als er na een jaar vanaf het moment dat er is aangegeven is om het ticket te wijzigen geen nieuwe boeking is gemaakt kunnen we alsnog een refund aanvragen. Er kan dus eerst voor de wijzigingsprocedure worden gekozen en na een jaar kan deze alsnog worden omgezet in een refundprocedure.

Refunds zijn  mogelijk als een van de Air Europa vluchten (dus niet een van feeder maatschappijen) door de maatschappij geannuleerd wordt.

  • Let op: deze procedure kan tussen de 6 en 12 maanden in beslag nemen, er is hierover veel onduidelijkheid.
  • Het bedrag van de refund zal  25 – 75 euro pp lager dan hetgeen aan ons betaald is, onze afhandelingsfee’s kunnen we helaas niet teruggeven aangezien wij de continuïteit van onze dienstverlening anders niet kunnen garanderen.

Let op: bovenstaande info is onderhevig aan wijzigingen, hieraan kunnen geen rechten aan worden ontleend. Check voor actuele informatie:

https://www.aireuropa.com/es/en/aea/comunicados.html

Voor vluchten die niet geannuleerd zijn door de maatschappij gelden vooralsnog de reguliere annulerings- en wijzigingskosten. Deze zijn terug te vinden op de boekingsbevestiging. De tickets zijn meestal een jaar geldig na boeking dus de mogelijkheden hierin zijn beperkt maar zullen we verder uitzoeken indien dit aan de orde is.

Kijk voor algemene informatie en veelgestelde vragen ook op https://www.skybreakers.nl/corona-update