Omboekingsbeleid KLM/ Air France / Delta* (ticketnummers beginnend met 074)

*voor Delta tickets beginnend met nummer 006 gelden de regels van Delta Airlines.

Voor vluchten met vertrek t/m 31 augustus biedt de KLM de drie onderstaande omboekingsmogelijkheden :

 1. Het kosteloos wijzigen van de vlucht als al duidelijk is dat de reis bv een jaar wordt verplaatst (exacte datum / bestemming hoeven nog niet meteen doorgegeven te worden).
 2. Teruggave in de vorm van een reisvoucher als er voorlopig geen reisplannen zijn, maar wel in de komende 23 maanden.
 3. Refund regeling indien de vlucht door KLM werd geannuleerd en als er geen reisplannen meer zijn in de komende 23 maanden

1. Wijzigen 

 • Zowel datum als route mogen worden gewijzigd; er mag worden gevlogen op het routenetwerk van KLM en 4-cijferige codeshare vluchtnummers van Air France, Delta Airlines of Virgin Atlantic
 • We kunnen ongeveer 11 maanden vooruit boeken dus reizen in de zomer van 2021 kunnen we vanaf september 2020 inboeken.
 • Er worden geen wijzigingskosten gerekend door de maatschappij.
 • Een eventueel verschil in tarief wordt wel doorberekend (oa afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid) en kan pas worden bepaald op het moment dat we de nieuwe vluchten kunnen inboeken. Als de nieuwe vluchten goedkoper zijn volgt er een nieuw voucher van de restwaarde.
 • De tickets zijn persoonsgebonden, het is dus niet mogelijk om een andere persoon te laten vliegen.

2. Reisvoucher 

 • Je ontvangt een voucher twv de netto waarde van het ticket*, hier wordt 15 % extra waarde aan toegevoegd**
 • Het voucher moet uiterlijk een week voor de originele vertrekdatum worden aangevraagd.
 • Het voucher is geldig t/m 31 dec 2021 en kan gebruikt worden voor een reis die tot 11 maanden na deze datum plaatsvindt (binnen het bereik van het reserveringssysteem).
 • Het voucher kan gebruikt worden op vluchten van KLM en 4-cijferige KL codeshare vluchtnummers van Air France, Delta Airlines, Virgin Atlantic en Kenya Airways.
 • De vouchers zijn persoonsgebonden, het is dus niet mogelijk om een andere persoon te laten vliegen.

3. Refund 

Voor vluchten die geannuleerd werden door KLM kunnen refunds worden aangevraagd. Let op: deze procedure kan tussen de 6 en 12 maanden in beslag nemen, er is hierover nog veel onduidelijkheid.

* Het bedrag van het voucher, de refund of het bedrag dat aan de nieuwe reis kan worden besteed is  25 – 75 euro pp lager dan hetgeen aan ons betaald is om de continuïteit van onze dienstverlening te kunnen garanderen.

** Is de prijs van het nieuwe ticket hoger dan het oorspronkelijke ticket dan komt KLM tegemoet met een bonus van 15 %. Is het nieuwe ticket goedkoper, dan wordt het restbedrag berekend zonder bonus. Geldt alleen als er voor 31 okt 2020 een nieuwe reis geboekt wordt waarvan de nieuwe vertrekdatum voor 15 jun 2021 is.

Let op: bovenstaande info is onderhevig aan wijzigingen, hieraan kunnen geen rechten aan worden ontleend. Check voor actuele informatie:

https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/up_to_date/flight_update/index.htm