Omboekingsbeleid KLM/ Air France / Delta* (ticketnummers beginnend met 074)

*voor Delta tickets beginnend met nummer 006 gelden de regels van Delta Airlines.

Voor vluchten met vertrek t/m 31 augustus biedt de KLM de drie onderstaande omboekingsmogelijkheden :

 1. Het kosteloos wijzigen van de vlucht als al duidelijk is dat de reis bv een jaar wordt verplaatst (exacte datum / bestemming hoeven nog niet meteen doorgegeven te worden).
 2. Teruggave in de vorm van een reisvoucher als er in de komende 23 maanden reisplannen zijn.
 3. Refund regeling indien de vlucht door KLM op of na 15 mei werd geannuleerd en als er geen reisplannen meer zijn in de komende 23 maanden

1. Wijzigen 

 • Zowel datum als route mogen worden gewijzigd; er mag worden gevlogen op het routenetwerk van KLM en 4-cijferige codeshare vluchtnummers van Air France, Delta Airlines of Virgin Atlantic
 • De nieuwe reis moet uiterlijk 31 dec 2020 worden geboekt, later boeken kan in overleg.
 • We kunnen ongeveer 11 maanden vooruit boeken dus reizen in de zomer van 2021 kunnen we vanaf september 2020 inboeken.
 • Er worden geen wijzigingskosten gerekend door de maatschappij.
 • Een eventueel verschil in tarief wordt wel doorberekend (oa afhankelijk van het seizoen en beschikbaarheid) en kan pas worden bepaald op het moment dat we de nieuwe vluchten kunnen inboeken. Als de nieuwe vluchten goedkoper zijn volgt er een nieuw voucher van de restwaarde.
 • De tickets zijn persoonsgebonden, het is dus niet mogelijk om een andere persoon te laten vliegen.

2. Reisvoucher 

 • Je ontvangt een voucher twv de netto waarde van het ticket*, hier wordt 15 % extra waarde aan toegevoegd**
 • Het voucher moet uiterlijk een week voor de originele vertrekdatum worden aangevraagd.
 • Het voucher is geldig voor gebruik binnen 1 jaar na uitgiftedatum, dus als het voucher is uitgegeven op bv 20 mei 2020 dan kan het worden gebruikt tot 19 mei 2021 voor reizen tot april 2022 (binnen het bereik van het reserveringssysteem).
 • Het voucher kan gebruikt worden op vluchten van KLM en 4-cijferige KL codeshare vluchtnummers van Air France, Delta Airlines, Virgin Atlantic en Kenya Airways.
 • De vouchers zijn persoonsgebonden, het is dus niet mogelijk om een andere persoon te laten vliegen.
 • Let op: als de vlucht door de maatschappij wordt geannuleerd dan kan er na een jaar alsnog een refund worden aangevraagd (zonder de 15 % extra waarde), als de vlucht niet word geannuleerd door de maatschappij dan is het voucher na verloop non- refundable. Als er geen nieuwe reisplannen zijn dan is het dus raadzaam om tot +/- een week voor de originele vertrekdatum te wachten met het  aanvragen van het voucher.

3. Refund *

 • Voor vluchten die op of na 15 mei geannuleerd werden door KLM kunnen refunds worden aangevraagd.
 • Voor vluchten die voor 15 mei geannuleerd werden kan alleen een refund worden aangevraagd nadat het voucher na een jaar niet gebruikt is.

Let op: deze procedure kan tussen de 6 en 12 maanden in beslag nemen, er is hierover veel onduidelijkheid.

* Het bedrag van het voucher, de refund of het bedrag dat aan de nieuwe reis kan worden besteed is  25 – 75 euro pp lager dan hetgeen aan ons betaald is. Daarnaast moeten we igv omboekingen ook 30 euro pp aan reserveringskosten rekenen, dit alles om de continuïteit van onze dienstverlening te kunnen garanderen.

** Is de prijs van het nieuwe ticket hoger dan het oorspronkelijke ticket dan komt KLM tegemoet met een bonus van 15 %. Is het nieuwe ticket goedkoper, dan wordt het restbedrag berekend zonder bonus. Geldt alleen als er voor 31 okt 2020 een nieuwe reis geboekt wordt waarvan de nieuwe vertrekdatum voor 15 jun 2021 is.

Let op: bovenstaande info is onderhevig aan wijzigingen, hieraan kunnen geen rechten aan worden ontleend. Check voor actuele informatie:

https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/up_to_date/flight_update/index.htm