Schemawijzigingen en annuleringen

Bijna alle geboekte vluchten zijn tegenwoordig onderhevig aan schemawijzigingen en annuleringen. Sinds corona en ook in de huidige periode zijn de maatschappijen continu bezig met optimalisatie en het aanpassen van dienstregelingen. De wijzigingen worden veroorzaakt door personeelstekorten en maatregelen die worden genomen i.v.m. veiligheid en het voorkomen van extreme drukte op de luchthavens.

Hierdoor krijgen wij dagelijks een groot aantal annuleringen en wijzigen door van reeds geboekte vluchten. Indien mogelijk boeken wij de passagiers om op de best beschikbare routes zodat de bestemming alsnog kan worden bereikt, dit proces wordt achter de schermen en kosteloos uitgevoerd maar hierdoor kunnen zowel de route,  vertrek- en aankomst tijd en zelfs het aantal overstappen veranderen.

Mocht de bestemming niet meer bereikt kunnen worden of als er bijvoorbeeld een extreem lange overstap of overnachting noodzakelijk wordt dan zullen wij contact opnemen met de klant om de alternatieven te bespreken, dit komt in veel gevallen neer op een restitutieprocedure en indien mogelijk de aanschaf van nieuwe tickets waarbij een eventueel verschil in tarief zal worden verrekend, maar ook is het mogelijk om een restitutie aan te vragen.

Alle omboekingen die een relatief geringe impact hebben (bijv. 3 uur eerder of later vertrek of vliegen via een andere route, ook als er 2 x i.p.v. 1 x moet worden overgestapt) zullen wij om praktische redenen niet communiceren aangezien er altijd weer nieuwe wijzigingen en annuleringen kunnen volgen en ook omdat de maatschappij nog steeds aan de vervoersverplichting voldoet binnen de specifiek marges die hiervoor gelden.

  • Het is daarom noodzakelijk om ruim en ook vlak voor vertrek de actuele tijden in de gaten te houden via de link in het e-ticket, zo is online op elke gewenst moment exact na te gaan wat de tijden en vluchtnummers zijn.

Belangrijk is dat wij er voor zorgen dat ook de nieuwe route in alle gevallen voldoet aan de eisen die de maatschappij stelt t.a.v. de “minimum connecting time” (MCT). Dus ook als de overstap korter wordt t.o.v. het origineel geboekte tickets dan is de vervoersgarantie nog steeds van toepassing. Mocht de overstap in de praktijk desondanks niet lukken, dan zal de maatschappij ook bij de omgeboekte tickets dus altijd zorgen voor een kosteloze omboeking naar de eerst beschikbare vlucht. Als de overstap na een schemawijziging niet meer voldoet aan de MCT dan zullen we het ticket sowieso omboeken volgens de procedure zoals  hierboven beschreven.

Wij hebben als Skybreakers uiteraard geen invloed op wijzigingen en annuleringen en vragen daarom begrip omtrent dit onderwerp, mochten er echter nog vragen of feedback zijn dan horen wij dit graag.