Vliegen als groep

Bij het reizen op een groepsticket gelden in principe dezelfde regels als bij individuele tickets. Bent u de organisator van de reis dan ontvangt u na de boeking een e-ticket met vermelding van de namen en e-ticketnummers van alle deelnemers. Verder is er meestal 1 reserveringsnummer waaronder de hele boeking bij de maatschappij bekend is.

Wij adviseren om naar ieder deelnemer het complete e-ticket (waar dan ook de namen van de overige reizigers op staan) te mailen, zodat iedereen op de hoogte is van de vertrektijd en vluchtnummers.

Iedere deelnemer kan vervolgens in de meeste gevallen zelf op de gebruikelijke wijze (online) inchecken, stoelen reserveren of upgraden, bagage bijkopen of maaltijdvoorkeuren doorgeven. Zie hiervoor de informatie bij (online) inchecken en stoelreserveringen. Als organisator kunt u dit ook zelf doen, wel zijn dan de paspoortgegevens noodzakelijk.

Bij (grote) groepen is het soms handiger iedereen op het vliegveld te laten inchecken d.m.v vertoon van het paspoort, aangezien het lastig kan zijn om aan iedere deelnemer uit te leggen hoe de online incheck precies verloopt.

Daarnaast houden sommige maatschappijen een afwijkende procedure aan en zal de incheck en stoelverdeling op het vliegveld gebeuren als het niet mogelijk is om online in te checken. In de meeste gevallen heeft de maatschappij wel al een zgn “groupseating” aangevraagd zodat de groepsdeelnemers zo veel mogelijk bij elkaar zitten.

Kortgezegd zijn er dus 3 manieren om in te checken;

  1. online door de organisator
  2. online door de deelnemer
  3. op het vliegveld door de deelnemer

Het is bij de meeste maatschappijen wegens kostenbesparing en om veiligheidsredenen niet mogelijk om als groep in te checken, waardoor ieder voor zich dient in te inchecken. Het is echter aan te raden dat de persoon die de groep vertegenwoordigt dit ter plekke bij het incheckpersoneel alsnog verifieert.

Wij adviseren om als groep een extra ruime tijdsmarge in te bouwen m.b.t. het (groeps)vervoer naar het vliegveld. De gevolgen bij een vertraging om welke reden dan ook kan namelijk grote financiële gevolgen hebben waarvoor Skybreakers niet aansprakelijk kan worden gesteld.

Het is mogelijk om als groep te verzamelen en vervolgens (ieder voor zich) in te checken, het is ook mogelijk om te verzamelen bij de gate en het inchecken meteen te voltooien bij aankomst op het vliegveld van de individuele reizigers. Dit om te voorkomen dat de hele groep wordt vertraagd door laatkomers.

Ook dient het aanbeveling om (als vertegenwoordiger) een dag vóór de heen- en terugreis nogmaals de actuele vertrektijd van de vlucht te controleren i.v.m. eventuele onvoorziene last-minute schemawijzigingen. De actuele tijden zijn terug te vinden op websites zoals www.schiphol.nl of de site van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt, maar ook via de dieplink die in de meeste e-tickets is terug te vinden. Skybreakers kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het missen van de vlucht door schemawijzigingen of andere veranderingen in de vluchtuitvoer en de daaruit voortvloeiende financiële schade van bijvoorbeeld het (elders geboekte) landarrangement. Zie ook punt punt 6 van onze boekingsvoorwaarden.

Let als organisator van een groepsreis op de eventuele verschillende nationaliteiten en de bijbehorende afwijkende visa- en transitregels. Zie ook: “visa en vaccinaties”

Aanvraagformulier Groepstickets
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Uiterste terugkomstdatum in NL of België
Zo ja, vul in
Zijn de namen van de deelnemers (op korte termijn) al bekend?
Is het mogelijk om de gehele betaling direct na boeking te voldoen?
Gaat er ruimbagage mee?